Postat de scoala la Joi, 10/24/2019 - 12:40

10 MOTIVE SĂ FII GENEROS CU NOI

Participă în Campania”Fericiți, deci generoși”!

În ajunul sărbătorilor de iarnă cu toții ne dorim să avem parte de momente frumoase, pline de amintiri, ce ne vor încălzi sufletul pe parcursul întregului an. Suntem în căutare de oportunități unice și cadouri. Asociația Obștească Altruism vine cu o invitație pentru tine și îți oferă o oportunitate unică de a îmbunătăți starea persoanelor suferinde, care se simt singure și izolate. În anul 2017 peste 100 de persoane ne-au ajutat prin generozitatea, experiența și timpul lor să ajutăm 1300 de persoane, care se aflau în situații de criză și aveau nevoie de susținere emoțională, unii aflându-se la un pas de la suicid. Implicarea donatorilor  și voluntarilor noștri generoși ne inspiră să visăm să putem ajuta și mai multe persoane în 2018. Acum poți și tu să contribui la starea ta de bine, ajutându-i pe semenii noștri. Dar înainte de a vorbi despre oportunitățile de a dărui, oferite de către organizația noastră, am dori să reflectăm întâi la 10 căi prin care dăruirea ne face bine.

1. Generozitatea contribuie la fericire Cercetările confirmă că generozitatea crește fericirea, împlinirea și contribuie la sensul vieții celui ce dăruiește. Frumusețea fericirii se descoperă prin a iubi și prin a ne îngriji de alții. Iar cei care se hotărăsc sa caute satisfacție în generozitate, o descoperă din plin.

2. Generozitatea contribuie la sănătate. Numeroase cercetările arată că persoanele care dăruiesc, mai ales când sunt bolnave, trec prin situații dificile ale vieții sau se simt singure, se simt mai bine.

3. Generozitatea schimbă realitățile în jurul nostru.  Viața noastră găsește cea mai adâncă semnificație în modul în care alegem să o trăim și în modul în care îi ajutăm pe cei din jur să și-o trăiască pe a lor. Generozitatea face țărișoara noastră un loc mai bun de trăit. 

4. Generozitatea evocă recunoștința Generozitatea este un mod de a exprima sau de a trezi recunoștința, aceasta fiind parte integrantă a fericirii, a sănătății și a relațiilor sociale.

5. Generozitatea este contagioasă Când suntem generoși, ajutorul nostru este mult mai mare decât realizăm noi.  Din experiența Asociației Obștești ”Altruism” generozitatea donatorilor noștri a motivat echipa și voluntarii noștri, iar generozitatea atenției noastre față de persoanele suferinde a trezit generozitatea persoanelor, care au beneficiat de susținerea pe care am oferit-o. Probabil, este imposibil să trasezi impactul unui act generos. Niciodată nu știi până unde am influențat noi cu binele nostru. Uneori peste ani auzim istorii, care ne inspiră să fim și mai generoși.

6. Generozitatea ne face să vedem lumea diferit Generozitatea ne face să depășim senzația că râul oportunităților și resurselor noastre este unul finit. Ajutându-i pe alții recunoaștem că toți beneficiem de la oportunitățile și schimbările în societate, la care contribuim.

7. Generozitatea contribuie la optimism și încredere. Investind în activitatea Liniei Verzi pentru Prevenirea Suicidului, avem încrederea că profesionalismul, dedicarea și perseverența echipei de a ajuta oamenii suferinzi va asigura folosirea resurselor noastre cu înțelepciune. Oamenii generoși sunt pozitivi și fericiți pentru că aleg să trăiască într-o lume în care încrederea în intenția oamenilor de a face binele este la ea acasă în R. Moldova.

8. Generozitatea ajută să realizăm vise îndrăznețe cu banii noștri. Banii noștri sunt la fel de valoroși ca și ceea pe ce alegem să-i cheltuim. Oamenii generoși aleg să bugeteze resurse proprii pentru a contribui la realizarea unor scopuri ce sunt mai mari decât capacitățile lor.  Resursele noastre financiare pot îmbunătăți calitatea vieții oamenilor care se confruntă cu crizele vieții și pot salva de la moarte beneficiarii Liniei Verzi pentru Prevenirea Suicidului, care sunt din R. Moldova, dar și din țările vecine precum Romania, Ucraina, Rusia.

9. Generozitatea îți descoperă mai multe oportunități să fii generos, nu doar cu bani. Avem mult mai multe de oferit oamenilor suferinzi decât resurse financiare. Avem timp, talente, experiențe și lecții învățate care pot fi utile Asociației Obștești ”Altruism” și beneficiarilor acesteia. Acestea pot fi benefice și dacă îmbrățișam oportunitatea de a deveni consilieri voluntari la Linia Verde Pentru Prevenirea Suicidului - activitatea ce solicită 2 seri libere pe lună. Adesea, acest pas poate fi mai dificil decât un transfer de bani. Dar este mare nevoie și de acesta. Dacă te interesează voluntariatul la Linie - aici găsești informația.

10. Te ajută să prețuiești mai bine viața, timpul și resursele.

Viata e scurta. Avem un timp foarte scurt la dispoziție pentru a lăsa o amprentă a schimbării în bine asupra realităților triste în viețile semenilor noștri. Generozitatea ne aduce aminte să cheltuim resursele pentru realități ce ne depășesc viața noastră.   Linia  noastră este în căutarea disperată după oameni fericiți și generoși. Împreună dăruind resursele, efortul, experiențele noastre, îmbunătățim starea lucrurilor în societate.

Te așteptăm în rândurile persoanelor care cunosc că secretul fericirii constă și în a fi generos.

Etichete

Merită să vezi acest film: ”Circul ”Fluture”.