COMUNICAT: ATENȚIE LA DUREREA EMOȚIONALĂ, CE POATE FI NEGLIJATĂ PE TIMP DE COVID-19!

Comunicat de presa 

”Atenție la durerea emoțională, ce poate fi neglijată pe timp de COVID-19!”

Chisinau, 14 iulie, 2020, – Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului, administrată de către Asociația Obștească ”Altruism” își exprimă profunda îngrijorare cu privire la insuficienta abordare  pe timp de pandemie în spațiul public a subiectului susținerii  pentru grupurile de persoane cele mai afectate de durere emoțională.

În acest context ca măsură de tratament al durerii emoționale și de prevenție pe durată lungă a cazurilor de suicid, se lansează proiectul de prietenie ”Tu nu ești singur”, menit să acopere aceste nevoi.

Deși la moment legătura dintre suicid și COVID-19 nu este confirmată oficial de către organizațiile cu autoritate în domeniu, precum Asociația Internațională de Prevenire a Suicidului, ale cărei suntem membri și reprezentanți naționali, recomandările  sugerează să atragem atenție persoanelor celor mai vulnerabile durerii emoționale pe perioada pandemiei.

Este important să ținem cont de faptul că durerea emoțională netratată la timp tinde să se acumuleze și poate aprofunda crizele, ce pot duce la experiențe suicidare.

În acest context, se lansează astăzi proiectul de prietenie ”Tu nu ești singur”, dedicat susținerii persoanelor cel mai grav afectate emoțional de către pandemia COVID-19.

Venim într-un spirit de prietenie și cu un mesaj de grijă maximă pentru persoane, care la moment se confruntă cu durere și se simt singure, închise, debusolate, etc.

Proiectul de prietenie ”Tu nu ești singur!” este născut cu gândul la voi, cu înțelegerea profesionistă a dinamicii durerii emoționale. O echipă din 10 psihologi și voluntari certificați, mulți dintre ei având și experiența personală în confruntare cu crizele profunde ale vieții, va merge alături de voi în această perioadă complicată. Deși la moment nu este vizibil cum, poate, însă presiunile vieții prin care treceți, pot fi transformate în avantaj. Vom fi onorați să avem șansa de a fi alături de Dumneavoastră în călătorie prin durere emoțională pe care o experimentați.

Începând cu ziua de azi până la finele anului 2020 pe Facebook vor opera 3 grupuri private de susținere emoțională cu ședințe săptămânale gratuite cu specialiștii proiectului, după cum urmează:

Totodată, persoane care se confruntă cu durerea emoțională intolerabilă sau au gânduri suicidare sunt invitate să apeleze la chatul anonim de susținere emoțională activ în fiecare seară pe www.pentruviata.mdîntre orele 21.00-24.00

Proiectul este susținut de către fondul de urgență COVID-19 pentru absolvenții programelor de schimb al Ambasadei SUA în R. Moldova și este facilitat de către absolventele Liuba Ceban și Ecaterina Cheptănaru.


Pentru contact – Liuba Ceban [email protected], 060806623