Bine ai venit! Добро пожаловать!

 

Acest site este destinat tuturor celor, care se simt deprimați, se află în stare de depresie, sunt la un pas de suicid sau își fac griji pentru un prieten sau o rudă apropiată. Site-ul conține informații simple și accesibile, care sperăm să le considerați utile.

Totodată pe chatul nostru găsești serviciul de susținere emoțională prin intermediul CHATULUI ANONIM prin intermediul căruia poți să vorbești despre trăirile tale cu un consilier, căruia îi pasă și este deschis să te asculte.

Poți vorbi cu noi în limba română sau limba rusă.

Pentru resursele informaționale în limba rusă accesați www.novoe.info

 


Этот сайт предназначается для всех тех, кто чувствует себя подавленно, или находится в состоянии депрессии, или близок к самоубийству, или беспокоится о друге или родственнике. Сайт содержит несложную и понятную информацию, которую, как мы надеемся, вы сочтете полезной.

Также на нашем сайте предоставляется услуга эмоциональной поддержки через АНОНИМНЫЙ ЧАТ, где ты можешь поговорить о своих переживаниях с консультантом, которому важно что ты чувствуешь и который открыт к тому чтобы выслушать тебя.

С нами можно поговорить на русском или на румынском языках.

Все информационные ресурсы на русском языке находятся на сайте www.novoe.info

A A A
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Fiecare om se naște cu capacitatea de a se sinucide. Anual, această alegere este făcută de un milion de persoane. Chiar și în societățile în care suicidul este interzis prin lege sau obiceiuri, oamenii își pun capăt zilelor.

Multor persoane, în momentul când au decis să facă acest pas suicidar, li se pare că pentru ei nu mai există nici o ieșire din situație. Lumea le este atât de sumbră, încât poate fi descrisă doar prin cuvântul „Moarte”. Devin copleșiți de o dorință adevărată, puternică și urgentă de a muri, care nu ar trebui să fie subestimată. O dorință, care nu poate fi făcută să dispară de nici un fel de magie.

Dar este adevărat și faptul că:

  • Suicidul este o soluție ireversibilă a unei probleme temporare;
  • Atunci, când suntem asupriți, avem tendința de a vedea lucrurile într-o perspectivă foarte îngustă a prezentului. Peste o săptămână sau o lună, lucrurile pot părea complet diferite; 
  • Majoritatea oamenilor care s-au gândit vreodată să se sinucidă, acum sunt bucuroși să fie în viață. Ei spun că nu au dorit să-și pună capăt zilelor – au vrut doar să nu mai simtă durerea; 
  • În astfel de caz, cel mai important pas este să vorbiți cu cineva. Persoanele care doresc să se sinucidă, nu ar trebui să încerce să facă față singure acestei dorințe. Trebuie să contacteze IMEDIAT pe cineva și să ceară ajutor;
  • Discutați despre aceasta cu familia sau prietenii. Simplu vorbind cu un membru al familiei, un prieten sau coleg, vă poate aduce o mare ușurare pe suflet. 
  • Vorbiți cu unul din befrienderi - prieteni în dificultate. Pentru unii oameni e mai complicat să vorbească cu rudele sau prietenii, dar le este mai ușor să vorbească cu un străin. În multe țări ale lumii activează centre de ajutorare în caz de dificultate, în cadrul cărora lucrează voluntari-befrienderi, care sunt instruiți și pot să vă asculte problema oricând aveți nevoie. 
  • Discutați cu medicul dumneavoastră. Dacă o persoană este deprimată pentru o perioadă lungă de timp sau simte că este aproape de sinucidere, aceasta poate suferi de depresie clinică. Depresia este o afecțiune mentală cauzată de un dezechilibru chimic, care poate fi tratată de un medic specialist prin prescrierea medicamentelor și / sau a terapiei. Puteți vorbi cu noi aici pe Chatul Anonim www.pentruviata.md

Timpul este un factor foarte important în recuperare, dar la fel de important este și ceea ce se întâmplă în tot acest timp.

Când o persoană simte că este aproape de sinucidere, trebuie să vorbească neapărat cu cineva despre asta.

Susținere emoțională