Durerea insuportabilă din suflet poate fi una dintre cele mai dificile și copleșitoare experiențe cu care te confrunți în viață. Oricare i-ar fi sursa, vocea acestei dureri ne atacă prin minciuni. Ne spune că nu avem valoare, sau că merităm să suferim. Sau zice că suntem o povară pentru alții sau că nu există ieșire din situație. Sau că Dumnezeu ne-a uitat și viața nu mai are rost. De obicei, durerea atacă 3 domenii importante ale noastre: cum ne percepem pe noi înșine, cum percepem pe cei din jur și cum percepem viața și pe Dumnezeu.

Este important să ții cont că aceste gânduri negative nu reprezintă realitatea și nu sunt adevărate. Ele izvorăsc din durerea ta. Realitatea este că ești la fel de demn/ă de dragoste sau sprijin, chiar dacă la moment calea vieții tale de trece prin provocări și te simți copleșit/ă de durere. Realitatea este că există cale spre ușurare acestor trăiri fără să îți pui viața și sănătatea în pericol.

Deși durerea ne ”mănâncă” mai toate resursele interioare și puterea de a acționa, un moment important este să nu o lași să te convingă că tu trebuie să rămâi singur/ă cu ea 1 la 1. Asta e minciuna ei gogonată. Și asta vrea durerea: să te izoleze. Nu-i permite acest lucru pentru că există sprijin, există ajutor, există susținere!

Scrie-ne acum! Apasă butonul verde din dreapta paginii și consilierii noștri îți vor răspunde.

Mânerul de la ușa către drumul de ușurare a durerii și vindecării emoționale se află de partea ta. Deschide-o!

Cu drag,

consilierii tău

www.pentruviata.md