Dragă vizitator al site-ului www.pentruviata.md!

Dacă te gândești la suicid și ai ajuns aici căutând informație la temă, am un mesaj pentru tine.

Înainte de toate, vreau să îți spun că îmi pare foarte rău că te confrunți cu o durere atât de mare. Înțeleg că poate fi foarte greu să gestionezi trăirile grele ale perioadei complicate, prin care navighezi în viață. Aș vrea să știi că îți sunt alături.

Dacă îmi vei permite, aș dori să îmi oferi mie și echipei mele de consilieri privilegiu de a sta alături de tine în aceste momente dificile și de a explora căi de a reduce durerea sufletească fără să pui viața și sănătatea ta în pericol.

Vreau să îți spun că sicidul nu este niciodată o soluție potrivită. În ciuda faptului că poate părea o cale de a scăpa de durere, acesta nu merită. Pentru că este un act, care ar opri permanent viața ta în urma problemlor, care sunt temporare. Nu se potrivește.

Soluția însă este să vorbești despre durerea ta.

Vorbitul despre stările tale sufletești poate fi o modalitate de a reduce presiunea psihologică a problemelor cu care te confrunți. Chiar dacă acest lucru poate fi greu, tu ai nevoie să îți oferi o șansă de a ști că nu ești singur/ă și că există oameni care sunt dispuși să te ajute în navigarea ta prin durere cumplită.

Totodată, nu există nicio problemă prea mare sau prea mică pentru a fi exprimată. E situația ta, unică, ea având trăiri și nuanțe unice. Iar când taci, trăirile pot deveni atât de copleșitoare, încât poate fi tot mai greu de gestionat. Nu amâna, vorbește despre durerea ta cât mai curând posibil.

Poate că te-ai dezamăgit de faptul că ai încercat să vorbești și nu ai fost înțeleasă sau înțeles. Îmi pare rău dacă acesta este cazul tău. Totodată aș vrea să te încurajez să ne oferi și nouă o șansă.

Dacă vei decide să vorbești cu noi, ne poți contacta prin email sau chat prin intermediul butonului verde din partea dreaptă a site-ului. Vom fi privilegiați dacă ne vei oferi șansa să te susținem.

Cu considerație și respect,

Liuba Ceban

fondatoarea www.pentruviata.md